‘Reis door de Chakra’s’

Begin
5 nov.
Herhaalt
1 keer
Prijs
€ 25.00
Beschikbaarheid
0 plekken

Er zijn veel definities … ‘een wervelend wiel van licht’  Tijdens deze workshop word je langs de zeven energiecentra (chakra’s) geleid die van invloed zijn op de energetische processen in je lichaam. Heb je wel eens stil gestaan bij de wervelingen in je eigen energie door de dag heen? Het moment dat je je bewust wordt van je energie is er vaak wat aan de hand. Vergelijk het maar met een storing in het energienet bij je thuis als het licht uitvalt of even hapert. Over deze ‘subtiele energiestromen’ in ons menszijn gaat deze workshop.   Door het onderzoekend verkennen van de subtiele energiestromen stel je je open voor de diepere lagen in jezelf. Je verkent als het ware de effecten op je persoonlijk welzijn en welbevinden.  

De workshop start met een inleidende meditatieve pranayama oefening.  Vanuit de energie van de adembeweging verleggen we de aandacht vervolgens naar de eerste drie chakra’s: - Muladhara oftewel ons wortelchakra. Met de aandacht gericht op stabiliteit, veiligheid, aarden en gronden   - Svadhisthana oftewel ons waterchakra. Met aandacht voor beweging, emoties, relaties, creativiteit, verbondenheid  - Manipura oftewel ons vuurchakra. Waarin de aandacht uitgaat naar  krachtige autonomie, blijheid, zelfwaardering en controle   De workshop wordt afgesloten met een Hartmeditatie 

gericht op ons vierde, Anahata, chakra waarin hoop, vertrouwen, balans en liefdevol mededogen centraal staan. Deze workshop kent een vervolg waarin de 'bovenste'  drie chakra's aan bod komen.


Data en tijden

Dag 1
Vr 5 november 2021 • 19:30 — 21:30 CET

Plaats

Leidschendam

Ruimte: Rishikesh

Johann Sebastian Bachlaan 51

2264 AC Leidschendam

Plan je route
Loading...

Je docent

Beatrijs van der Heijden

Docent

‘je lichaam wijst van binnenuit de weg’‘als stilstaan niet meer voldoet ontstaat behoefte aan verdergaand onderzoek’ Als yogabeoefenaar en docent heb ik vertrouwen in de groei en ontwikkeling van mensen. Op zoek naar stevigheid en balans daagt yoga fysiek en mentaal uit tot beweging. Het aandachtig krachtig bewegen brengt ontspanning van binnenuit. Ik houd van yoga die bijdraagt aan plezier in bewegen; aan herstel van balans tussen in- en ontspanning; en ik draag graag bij aan herstel van veiligheid en vertrouwen in het eigen kunnen. Mijn lessen worden opgebouwd vanuit het gedachtengoed van Patanjali; zacht krachtige lichaamsbewegingen mogen ook op mentaal en emotioneel niveau doorwerken. Op deze manier  worden thema’s als vitaliteit en (zelf)vertrouwen, evenwicht tussen in- en ontspanning, balans tussen draagkracht en draaglast onderdeel van de yogales.  Ik volg zelf al jarenlang Hatha en Raja yogalessen. Het aandachtig stretchen van mijn lijf en bewust spelen met de ademhaling ervaar ik als een ontspannen inspanning. Steeds weer voel ik de uitwerking die zich op verschillende identiteitslagen vertaalt in positieve energie.Vanuit deze ervaring zet ik steeds vaker en met succes in mijn werk als adviseur-procesbegeleider / trainer-coach in het onderwijs mijn yoga-kennis en ervaring in.  Na afronding van de Hatha yoga- en meditatieopleiding bij Fiore Osmose in Den Haag en de Internationale Raja yoga opleiding bij Elleke van Kraalingen in Frankrijk volg ik momenteel de specialisatie Yoga en Kanker bij Samsara opleidingen in Schiedam.  Als vrijwilliger geef ik yoga aan cliënten in de verslavingszorg en  yoga/yoga counseling & coaching in het inloophuis voor (ex) kankerpatiënten ter ondersteuning van therapie of (na)behandeling. (Yoga counseling & coaching is een op maat gesneden programma -individueel of in kleine groep- waarin via yoga, concentratie en meditatietechnieken onderzoekend verkennend te werk wordt gegaan. 

Op een positieve manier bij patronen, thema’s en ervaringen stilstaan;  en verdergaand positief bekrachtigend onderzoek waarin integratie, verdieping, zin en betekenisgeving centraal staan. 

Kernewoorden: stilte rust bezinning, betekenisgeving aan ervaringen, de kracht van de helende beweging vanuit jezelf ervaren.) Ik ben 64 jaar en sinds 1989 woonachtig in Leidschendam. Van oorsprong verpleegkundige, heb ik m.n. gewerkt binnen onderwijs & organisatie. De laatste jaren vooral als procesbegeleider van studenten en teams. Systemisch werk, NLP, Transactionele analyse en omgaan met trauma en verlieservaringen geven inhoud en vorm aan mijn werk en werkwijze.

‘Reis door de Chakra’s’

Geen plek