Yin voor de lente - Live online & Online

Begin
6 mrt.
Herhaalt
1 keer
Prijs
€ 25.00
Beschikbaarheid
19 plekken

(Deze workshop is live online te volgen op 6 maart na aanmelding ontvang je een link waarmee je nog 7 dagen mee kunt doen).Onze yogabeoefening veranderd constant. Naar gelang voorkeuren, mogelijkheden, levensfase en ook; seizoenen. Ieder seizoen brengt andere kwaliteiten met zich mee, die wij kunnen voeden en ondersteunen door onze yogabeoefening.Deze verdiepende yin-les richt zich op de lente; lente is verbonden met het element hout en de Lever en Galblaas meridianen. En zoals de natuur weer begint te stromen en te bloeien zo is het thema van deze les; Flow & Groei .

Na het diepste Yin van de winter komt er in de Lente weer meer Yang (licht, warmte, beweging) in de natuur. De energie komt weer naar buiten. En een nieuwe cyclus van groei, ontwikkeling en nieuwe dingen in de vorm brengen breekt aan. De Lever zorgt voor vrije en optimale distributie van de Levensenergie (Chi/Prana) door het hele lichaam en ons energie systeem.Wanneer Lever en Galblaas in balans zijn beschikken we over:

• Levenslust & Emotionele balans

• Gezonde grenzen & Flexibiliteit

• Intuïtie, creativiteit, compassie

• Planning en coördinatie

• Kracht en moed om (ondanks eventuele tegenslagen) levensplannen vorm te geven.In deze workshop gaan we dieper in op deze specifieke onderwerpen en hoe je dit zelf praktisch kan gebruiken om gezond en in balans te blijven en jezelf te voeden en te ondersteunen tijdens de aankomende lente.


Data en tijden

Dag 1
Za 6 maart 2021 • 13:00 — 15:00

Plaats

Leidschendam

Kamer: Online

Johann Sebastian Bachlaan 51

2264 AC Leidschendam

Plan je route
Loading...

Je docent

Maneesha de Gier

Docent

Hallo, mijn naam is Maneesha.Na jarenlang TaiChi en Qigong beoefend te hebben stapte ik in 2006 op een yoga mat en dat voelde meteen als thuiskomen. Alles in mij herkende dit als mijn manier van leven.De basis vond ik in Hatha yoga. Daar ben ik meteen een 3-jarige docenten opleiding in gaan volgen en in 2008 ook met lesgeven begonnen.Vanuit mijn interesse in natuurlijke vormen van genezen zocht ik ook binnen yoga naar nog meer verdieping en kwam bij Yin yoga uit. Het langer in houdingen blijven laat je steeds dieper in lichaam, geest en ziel zinken. Waardoor ook dieper vastgehouden spanningen zichzelf loslaten. Dat vind ik er zo mooi aan. Ik ben het meest geïnspireerd door de Yin yoga vorm van Sarah Powers (Yin/Insight yoga). Hierin komen yoga, de leer van de meridianen (TCM), meditatie-mindfulness en zelfonderzoek samen. Na meerdere workshops heb ik ook haar level 1 en 2 YA gecertificeerde teacher trainingen gevolgd.Naast nog steeds Hatha, geef ik inmiddels het meest Yin yogalessen. Puur Yin of in combinatie met Hatha of Restorative yoga. Ook geef ik regelmatig Yin of Yin Restorative verdieping workshops. Mijn werk als yoga docente combineer ik met een praktijk voor Reconnective Healing. De verbinding met je adem, gronding in je lichaam, openheid in je hart en vreugde in je ziel. Vanuit zachtheid in je natuurlijke innerlijke kracht komen. Kortom: thuis zijn in jezelf. Dat is waar yoga voor mij over gaat en wat ik je in mijn lessen graag aanreik. Op een manier die voor iedereen toegankelijk is. Waarin je je vrij voelt om jouw eigen lichaam en energie te volgen, binnen jouw mogelijkheden.Ik ontmoet je graag in mijn lessen!Namasté,

Maneesha