Yin voor de winter (live online, Online)

Begin
16 jan.
Herhaalt
1 keer
Prijs
€ 25.00
Beschikbaarheid
10 plekken

(Deze workshop is live online te volgen op 16 januari, na aanmelding ontvang je een link waarmee je nog 7 dagen mee kunt doen).Yin voor de winter.

Onze yogabeoefening veranderd constant. Naar gelang voorkeuren, mogelijkheden, levensfase en ook; seizoenen. Ieder seizoen brengt andere kwaliteiten met zich mee, die wij kunnen voeden en ondersteunen door onze yogabeoefening.Deze verdiepende Yin-les richt zich op de winter; we gaan dieper in op de meridianen van de Nieren en de Blaas en het element Water.We doen dit met een lange serie Yin houdingen, samen met adem, visualisatie, meditatie en zelfonderzoek met betrekking tot de specifieke onderwerpen. En natuurlijk hoe jij dit praktisch kan gebruiken het komende seizoen.

In het winterseizoen trekt de energie zich terug naar de kern. Dit vraagt om rust, vertraging, verdieping, bezinning en transformatie. Verbinding met “de onderstroom” in jezelf.De nieren zijn de bron van je energie en van de balans tussen Yin en Yang. Als de nieren/blaas energie sterk genoeg en in balans is:

* Ben je in contact met je kern.

* Is het voor jou duidelijk wie je bent en wat de essentie van jouw leven is of zou moeten zijn.

* Kan je innerlijk diep voelen en luisteren naar wie je bent, wat je wil en wat goed voor je is.

* Heb je een gezond doorzettingsvermogen, wat samengaat met flexibiliteit, ofwel een ‘Go with the Flow’ mentaliteit.

* Heb je vertrouwen in jezelf en in het leven.In deze workshop hebben we de tijd om diep te zinken, en (weer) contact te maken met onszelf. Om zo verbonden het donkerste seizoen in te gaan.


Data en tijden

Dag 1
Za 16 januari 2021 • 13:00 — 15:00

Plaats

Leidschendam

Ruimte: Online

Johann Sebastian Bachlaan 51

2264 AC Leidschendam

Plan je route
Loading...

Je docent

Maneesha de Gier

Docent

Hallo, mijn naam is Maneesha.Na jarenlang TaiChi en Qigong beoefend te hebben stapte ik in 2006 op een yoga mat en dat voelde meteen als thuiskomen. Alles in mij herkende dit als mijn manier van leven.De basis vond ik in Hatha yoga. Daar ben ik meteen een 3-jarige docenten opleiding in gaan volgen en in 2008 ook met lesgeven begonnen.Vanuit mijn interesse in natuurlijke vormen van genezen zocht ik ook binnen yoga naar nog meer verdieping en kwam bij Yin yoga uit. Het langer in houdingen blijven laat je steeds dieper in lichaam, geest en ziel zinken. Waardoor ook dieper vastgehouden spanningen zichzelf loslaten. Dat vind ik er zo mooi aan. Ik ben het meest geïnspireerd door de Yin yoga vorm van Sarah Powers (Yin/Insight yoga). Hierin komen yoga, de leer van de meridianen (TCM), meditatie-mindfulness en zelfonderzoek samen. Na meerdere workshops heb ik ook haar level 1 en 2 YA gecertificeerde teacher trainingen gevolgd.Naast nog steeds Hatha, geef ik inmiddels het meest Yin yogalessen. Puur Yin of in combinatie met Hatha of Restorative yoga. Ook geef ik regelmatig Yin of Yin Restorative verdieping workshops. Mijn werk als yoga docente combineer ik met een praktijk voor Reconnective Healing. De verbinding met je adem, gronding in je lichaam, openheid in je hart en vreugde in je ziel. Vanuit zachtheid in je natuurlijke innerlijke kracht komen. Kortom: thuis zijn in jezelf. Dat is waar yoga voor mij over gaat en wat ik je in mijn lessen graag aanreik. Op een manier die voor iedereen toegankelijk is. Waarin je je vrij voelt om jouw eigen lichaam en energie te volgen, binnen jouw mogelijkheden.Ik ontmoet je graag in mijn lessen!Namasté,

Maneesha