Vinyasa Yoga Buiten les

Begin
09:00
Looptijd
60 min
Datum
26 jun.
Beschikbaarheid
6 plekken

Dit is een buiten yoga les met als uitgangspunt de actieve v.n. Vinyasa yoga. De les gaat door als het 15 graden C is of meer en droog weer, zo niet dan wordt de les binnen gegeven bij IVY.

Denk bij de buitenles aan uw eigen mat en evt. props.

Intensiteit ****Vinyasa Yoga is een vloeiende, dynamische vorm van yoga waarbij de ademhaling en beweging wordt synchroniseert.Kenmerken: Vinyasa Yoga is een vloeiende, dynamische vorm van yoga waarbij je de ademhaling en beweging synchroniseert. Houdingen vanuit de Zonnegroet vormen hiervoor de basis. De verschillende houdingen worden opeenvolgend en achter elkaar herhaald (dit vormt een zogenaamde “flow”). Hierna volgen losse asana’s (houdingen) om variatie binnen de flow toe te kunnen passen.Oorsprong: Vinyasa yoga vindt haar oorsprong in Asthanga Yoga met het grote verschil dat er geen vaste sets van houdingen worden gevolgd. In de les is dus veel afwisseling te verwachten!Functie: De lessen zijn ontspannen, krachtig en onvoorspelbaar ( door veel afwisseling). Juist deze afwisseling kan behulpzaam zijn voor mensen met een overactieve geest. Vinyasa yoga brengt de geest tot rust, vergroot kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit.

Lonneke Mensink

Docent


Locatie

Voorschoten

Ruimte: IVY

Veurseweg 182

2252 AG Voorschoten

Plan je route
Loading...

Je docent

Lonneke Mensink

Docent

Ik ben Lonneke Mensink en ik mag nu, naast mijn werk als financieel specialist, yoga lessen geven. Als 4-jarig kind werd ik gegrepen door turnen en na 10 jaar intensieve training belandde ik uiteindelijk in de selectie van mijn dorp, maar dan wel op de reservebank... Later kon ik mijn energie en passie kwijt in jazz dance en flamenco dansen.Dankzij mijn werk heb ik een tiental jaren in het buitenland gewoond en veel mogen reizen naar de verschillende continenten. Het samenwerken met de lokale bevolking inspireert mij enorm en geeft mij voer tot zelf-reflectie. In 2002 ben ik zen meditatie gaan doen, wat mij in staat stelt om weer in contact te komen met mijn intuitie en durven te vertrouwen op dat wat zich voordoet.Om het mediteren makkelijker te maken, ben ik in 2012 ook yoga gaan doen; zo heb ik in 2018 bij Balanzs in Den Haag het 200 uurs certificaat Yoga Teacher behaald. Dit houdt in dat ik zowel Vinyasa Flow, als ook Yin yoga lessen mag verzorgen.Door yoga kom ik weer in contact met mijn lichaam, mijn gezondheid en de ongelooflijke kracht van verbinding tussen lichaam, ademhaling en geest. Wat we zelf allemaal wel niet in huis hebben om gezond te blijven! Dit wil ik graag eenieder laten ervaren.