Begin
20:30
Looptijd
60 min
Datum
30 jun.
Beschikbaarheid
1 plekken

Intensiteit **Yin Yoga is een statische, rustige yogavorm waar houdingen langer worden vastgehouden.Kenmerken: Tijdens Yin Yoga worden de verschillende yoga houdingen - veelal zittend of liggend- langer vastgehouden (zo’n 3 à 5 minuten). Zo krijg je meer tijd om je eigen grenzen te verkennen én te verleggen. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te leren voelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen o.a. bolsters, kussens, yogablok(-en) en een yoga-dekentje.Oorsprong: De grondlegger van Yin Yoga is de Amerikaan Paul Grilley. Hij is sinds 1980 werkzaam in het onderwijs rond yoga en anatomie. Hij baseert zijn theorie rond Yin Yoga op de onderzoeken en geschriften van Hiroshi Motoyama, een yogi en wetenschapper uit Tokio met veel kennis van energiebanen en accupunctuur.Functie: De verschillende statische houdingen zijn met name gericht op het versoepelen, ontspannen en versterken van gewrichten en het bindweefsel. Het geeft tevens op een rustige, gedoseerde manier ruimte aan de geest. Dit helpt je concentratie te bevorderen en kan helpen bij mentaal herstel na stressvolle perioden.

Ineke Jochems

Docent


Locatie

Voorschoten

Ruimte: IVY

Veurseweg 182

2252 AG Voorschoten

Plan je route
Loading...

Je docent

Ineke Jochems

Docent

Live you’re Life to the fullest

Mijn hart en ziel liggen in het ondersteunen en in beweging brengen van mensen. In beweging brengen niet alleen fysiek, maar ook mentaal, emotioneel en spiritueel.Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Deze gebieden staan centraal in mijn werk als Psycholoog/coach, maar ook als yoga docent en een belangrijk aspect wat ik hier aan toe voeg is de ademhaling, dit is letterlijk en figuurlijk de constante factor. Onze ademhaling is altijd in het hier en nu en heeft direct invloed alle eerder genoemde gebieden .

Onze ademhaling is onze gids!Mijn lessen als yogadocent kenmerken zich hierdoor maar ook door mijn persoonlijke aandacht, liefde en betrokkenheid. Ik leef yoga en straal dit ook uit, de afgelopen 15 jaar heb ik diverse teacherstrainingen en vele lessen/ workshops gevolgd om mijn zelf te verdiepen en te bekwamen in de filosofie/ anatomie en bewegingsleer mbt Yoga en meditatie. Uiteraard komen hier opleidingen zoals mijn verpleegkundige opleiding, mijn studie psychologie en coachopleidingen ook van pas evenals mijn lange werkervaring in de zorgsectoren en in het bedrijfsleven.Yoga in welke vorm dan ook ( of ik nu een Ying / Restorative les, Hatha, Hot hatha, Vinyasa of Astanga les geef) brengt mensen altijd in verbindingen met zichzelf en geeft altijd de ruimte/ mogelijkheid om de wervelingen van de geest tot rust te brengen. En je lijf, geest, emoties, en ademhaling bewust te observeren en de verstilling in je zelf op te zoeken en je bewustzijn te verruimen.