Begin
19:00
Looptijd
60 min
Datum
30 jun.
Beschikbaarheid
3 plekken

Intensiteit **Hatha Yoga is een zachte, meditatieve yoga stijl, waarbij het gaat om yogahoudingen, ademhalingstechnieken en ontspanning.Kenmerken: Iedere Hatha Yoga les is anders. De houdingen worden los van elkaar beoefend met veel aandacht voor het lichaamsbewustzijn. Hierbij ligt ook een bewustzijn richting een rustige en regelmatige ademhaling.Oorsprong: Hatha Yoga wordt gezien als de basis en inspiratie voor de meeste yogastijlen. De Indiase geleerde, Patañjali, ordende als eerste de yogakennis zo'n 2600 jaar geleden en wordt beschouwd als de vader van de yoga. Hij was de eerste die Yogaspreuken (Sutra's) op schrift stelde. Het fysiek beoefenen van yogahoudingen vormt één van de onderdelen binnen de totale yogafilosofie (die veel verder gaat dan alleen bewegen).Functie: De lessen beginnen en eindigen met een korte meditatie, waarna staande, liggende en ook zittende oefeningen volgen. Hatha yoga maakt je gezond en vitaal. Je wordt je bewuster van je eigen lichaam. Van je adem, je zintuigen, je gedachten en dat alles op een zachte manier.

Ineke Jochems

Docent


Locatie

Voorschoten

Ruimte: IVY

Veurseweg 182

2252 AG Voorschoten

Plan je route
Loading...

Je docent

Ineke Jochems

Docent

Live you’re Life to the fullest

Mijn hart en ziel liggen in het ondersteunen en in beweging brengen van mensen. In beweging brengen niet alleen fysiek, maar ook mentaal, emotioneel en spiritueel.Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Deze gebieden staan centraal in mijn werk als Psycholoog/coach, maar ook als yoga docent en een belangrijk aspect wat ik hier aan toe voeg is de ademhaling, dit is letterlijk en figuurlijk de constante factor. Onze ademhaling is altijd in het hier en nu en heeft direct invloed alle eerder genoemde gebieden .

Onze ademhaling is onze gids!Mijn lessen als yogadocent kenmerken zich hierdoor maar ook door mijn persoonlijke aandacht, liefde en betrokkenheid. Ik leef yoga en straal dit ook uit, de afgelopen 15 jaar heb ik diverse teacherstrainingen en vele lessen/ workshops gevolgd om mijn zelf te verdiepen en te bekwamen in de filosofie/ anatomie en bewegingsleer mbt Yoga en meditatie. Uiteraard komen hier opleidingen zoals mijn verpleegkundige opleiding, mijn studie psychologie en coachopleidingen ook van pas evenals mijn lange werkervaring in de zorgsectoren en in het bedrijfsleven.Yoga in welke vorm dan ook ( of ik nu een Ying / Restorative les, Hatha, Hot hatha, Vinyasa of Astanga les geef) brengt mensen altijd in verbindingen met zichzelf en geeft altijd de ruimte/ mogelijkheid om de wervelingen van de geest tot rust te brengen. En je lijf, geest, emoties, en ademhaling bewust te observeren en de verstilling in je zelf op te zoeken en je bewustzijn te verruimen.