Begin
20:30
Looptijd
60 min
Datum
28 jun.
Beschikbaarheid
5 plekken

Intensiteit *Yoga Nidra is een vorm van yoga die diepteontspanning mogelijk maakt. Hier leer je om je lichamelijk, geestelijk en emotioneel volkomen te ontspannen.Kenmerken: Het prettige van Yoga Nidra is dat je niet veel nodig hebt om het te doen. Kom naar de les, trek comfortabele kleding aan, ga lekker liggen. Je lichaam en geest doen het werk waar je met je denkende brein niet bij kunt. Regelmatig worden de sessie afgewisseld, zo blijft je geest getraind en worden de visualisaties levendiger en de ontspanning nog dieper.Oorsprong: Yoga Nidra komt van oorsprong uit de Tantrische traditie en is rond 1950 door Swami Satyananda Saraswati in de vorm gegoten zoals wij die nu kennen en beoefenen. Tijdens Yoga Nidra word je geleid door de yoga docent en word je zo meegenomen in de oefening.Functie: De beoefening werkt ontspannend en activerend tegelijkertijd. Het bevordert kalmte, concentratie, intuïtie, verbetert slaapgedrag en gezondheid. Tevens ondersteunt Yoga Nidra genezingsprocessen en verhoogt het gevoel van welzijn. Yoga Nidra is geschikt voor iedereen, zowel voor de allereerste beginner als de vergevorderde yogi.

Beatrijs van der Heijden

Docent


Locatie

Voorschoten

Ruimte: IVY

Veurseweg 182

2252 AG Voorschoten

Plan je route
Loading...

Je docent

Beatrijs van der Heijden

Docent

‘je lichaam wijst van binnenuit de weg’‘als stilstaan niet meer voldoet ontstaat behoefte aan verdergaand onderzoek’ Als yogabeoefenaar en docent heb ik vertrouwen in de groei en ontwikkeling van mensen. Op zoek naar stevigheid en balans daagt yoga fysiek en mentaal uit tot beweging. Het aandachtig krachtig bewegen brengt ontspanning van binnenuit. Ik houd van yoga die bijdraagt aan plezier in bewegen; aan herstel van balans tussen in- en ontspanning; en ik draag graag bij aan herstel van veiligheid en vertrouwen in het eigen kunnen. Mijn lessen worden opgebouwd vanuit het gedachtengoed van Patanjali; zacht krachtige lichaamsbewegingen mogen ook op mentaal en emotioneel niveau doorwerken. Op deze manier  worden thema’s als vitaliteit en (zelf)vertrouwen, evenwicht tussen in- en ontspanning, balans tussen draagkracht en draaglast onderdeel van de yogales.  Ik volg zelf al jarenlang Hatha en Raja yogalessen. Het aandachtig stretchen van mijn lijf en bewust spelen met de ademhaling ervaar ik als een ontspannen inspanning. Steeds weer voel ik de uitwerking die zich op verschillende identiteitslagen vertaalt in positieve energie.Vanuit deze ervaring zet ik steeds vaker en met succes in mijn werk als adviseur-procesbegeleider / trainer-coach in het onderwijs mijn yoga-kennis en ervaring in.  Na afronding van de Hatha yoga- en meditatieopleiding bij Fiore Osmose in Den Haag en de Internationale Raja yoga opleiding bij Elleke van Kraalingen in Frankrijk volg ik momenteel de specialisatie Yoga en Kanker bij Samsara opleidingen in Schiedam.  Als vrijwilliger geef ik yoga aan cliënten in de verslavingszorg en  yoga/yoga counseling & coaching in het inloophuis voor (ex) kankerpatiënten ter ondersteuning van therapie of (na)behandeling. (Yoga counseling & coaching is een op maat gesneden programma -individueel of in kleine groep- waarin via yoga, concentratie en meditatietechnieken onderzoekend verkennend te werk wordt gegaan. 

Op een positieve manier bij patronen, thema’s en ervaringen stilstaan;  en verdergaand positief bekrachtigend onderzoek waarin integratie, verdieping, zin en betekenisgeving centraal staan. 

Kernewoorden: stilte rust bezinning, betekenisgeving aan ervaringen, de kracht van de helende beweging vanuit jezelf ervaren.) Ik ben 64 jaar en sinds 1989 woonachtig in Leidschendam. Van oorsprong verpleegkundige, heb ik m.n. gewerkt binnen onderwijs & organisatie. De laatste jaren vooral als procesbegeleider van studenten en teams. Systemisch werk, NLP, Transactionele analyse en omgaan met trauma en verlieservaringen geven inhoud en vorm aan mijn werk en werkwijze.