Begin
19:00
Looptijd
60 min
Datum
30 jun.
Beschikbaarheid
5 plekken

Intensisteit *Dru Yoga is een sierlijke toegankelijke yogavorm, die zowel zacht, vloeiend als krachtig kan worden uitgevoerd.Kenmerken: Dru Yoga kenmerkt zich door sierlijke yogavormen met zachte, vloeiende en tegelijk krachtige bewegingsreeksen. Zowel klassieke yogahoudingen, als gecontroleerde ademhaling, visualisaties en ontspanningsoefeningen wisselen elkaar tijdens een Dru Yoga les af.Oorsprong: Het woord Dru in Dru Yoga, verwijst naar Dhruva Nakshatra, wat in het Sanskriet 'poolster' betekent. De poolster staat als een vast punt aan de hemel. Als het hart aan de hemel. Hieromheen bewegen de andere sterren. Tijdens de Dru Yoga kun je momenten van diezelfde stilte in je hart ervaren. Daarom wordt Dru Yoga ook wel ‘yoga van het hart’ genoemd.Functie: De vloeiende bewegingsreeksen - Energy Block Release Sequences genoemd - bestaan uit zachte strekoefeningen, draaiingen en buigingen die helpen om rust in lichaam en geest te krijgen. En werken ter bevordering van innerlijke stabiliteit. Het kan bijdragen aan een positieve en pro-actieve levenshouding.

Rinske Bakker

Docent


Locatie

Leidschendam

Ruimte: Rishikesh

Johann Sebastian Bachlaan 51

2264 AC Leidschendam

Plan je route
Loading...

Je docent

Rinske Bakker

Docent

‘Ik ben Rinske Bakker. Tijdens mijn allereerste Dru yogales in 2002 voelde ik voor het eerst de energie door mijn lichaam stromen. Sindsdien ben ik een trouwe deelnemer van de retraites, seminars en yogavakanties van Dru Netherlands en Dru Worldwide'.In 2008 heb ik de Dru Yoga Docentenopleiding afgerond en in 2011 de opleiding Dru Meditatie Docentenopleiding. Ik volg regelmatig bijscholingscursussen, zoals Dru Zwangerschapsyoga en Dru Zorg voor de rug.Dankzij mijn dynamische loopbaan als logopediste, redacteur en technisch schrijver in het bedrijfsleven besef ik hoe belangrijk het is om dagelijks een rustpunt voor jezelf te creëren. Dru Yoga helpt mij de dingen te ervaren zoals ze zijn, meer vanuit mijn hart te leven en mij te verbinden met alles om mij heen.

Omdat ik Dru Yoga graag wil delen, geef ik naast mijn werk sinds september 2008 wekelijks Dru Yoga- en Dru meditatielessen in Voorburg (www.yogamee.nl) en in het Dru Centre in Den Haag (www.drucentre.nl). Ik vind het geweldig dat ik vanaf april 2016 als lid van het yogateam van yogastudio Karuna ook in Leidschendam Dru yogalessen mag geven.’