Online Yoga Nidra

Begin
18:30
Looptijd
60 min
Datum
30 jun.
Beschikbaarheid
19 plekken

Live stream sessie

Intensiteit *Yoga Nidra is een vorm van yoga die diepteontspanning mogelijk maakt. Hier leer je om je lichamelijk, geestelijk en emotioneel volkomen te ontspannen.Kenmerken: Het prettige van Yoga Nidra is dat je niet veel nodig hebt om het te doen. Kom naar de les, trek comfortabele kleding aan, ga lekker liggen. Je lichaam en geest doen het werk waar je met je denkende brein niet bij kunt. Regelmatig worden de sessie afgewisseld, zo blijft je geest getraind en worden de visualisaties levendiger en de ontspanning nog dieper.Oorsprong: Yoga Nidra komt van oorsprong uit de Tantrische traditie en is rond 1950 door Swami Satyananda Saraswati in de vorm gegoten zoals wij die nu kennen en beoefenen. Tijdens Yoga Nidra word je geleid door de yoga docent en word je zo meegenomen in de oefening.Functie: De beoefening werkt ontspannend en activerend tegelijkertijd. Het bevordert kalmte, concentratie, intuïtie, verbetert slaapgedrag en gezondheid. Tevens ondersteunt Yoga Nidra genezingsprocessen en verhoogt het gevoel van welzijn. Yoga Nidra is geschikt voor iedereen, zowel voor de allereerste beginner als de vergevorderde yogi.

Jeanet Esser

Docent


Hoe je online kunt deelnemen

01
Boek deze les met een lidmaatschap of strippenkaart
02
Controleer de instructies na bevestiging over hoe je je kunt voorbereiden op je online sessie
03
De live stream-link (URL) is zichtbaar in je boeking minimaal 20 minuten voor de les
04
Geniet van je sessie en heb plezier!

Je docent

Jeanet Esser

Docent

Ik ben Jeanet Esser. Na jaren in het speciaal onderwijs gewerkt te hebben, ben ik mij zo’n vijf geleden gaan verdiepen in yoga. Hoe meer ik leerde over yoga, hoe liever ik dit ook met anderen wilde delen! Ik ben inmiddels gecertificeerd yogadocent en ik geef verschillende yogalessen, zoals Kinderyoga, Hatha Yoga en natuurlijk Stoel Yoga. Stoel Yoga is een laagdrempelige manier om fit te blijven en toegankelijk voor alle leeftijden. Het draagt bij aan gezond ouder worden en te blijven.

Bij mijn eerste yogales werd ik gegrepen door de rust en aandacht in het moment die van de docent uitging. Dit probeer ik ook altijd mee te geven in mijn lessen: focus op wat je doet en blijf met je aandacht erbij. Dat is soms moeilijk, maar het is zo fijn om even niet met je gedachten af te dwalen en helemaal in een houding of meditatie te zijn! Ik hoop je snel te zien in een van mijn lessen.